Saturday, November 23, 2013

LIFESTYLE#DIARY1


Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang.. Alhamdulillah Allah bagi kita kesihatan yang baik w/pun cuaca tidak menetu dan Allah bagi kita kekuatan untuk teruskn rutin harian w/pun terpaksa redah hujan panas. Alhamdulillah…

Sebelum tu sama2 kita doa untuk saudara seislam kita kat GAZA semoga mereka di beri kekuatan oleh Allah untuk terus berjuang dan terus berjuang..Aminn..

Waaa..dah sebulan saya amalkan gaya hidup sihat..pejam celik2 pejam celik..cepat asenya
Saya just tukar BREAKFAST saya dengan COMPLETE NUTRISI HERBALIFE..serius the best breakfast to get extra2 energy for the whole day..as a student I need extra energy to finish assignment, to attend class from morning until evening..:-)

After I take HERBALIFE 2weeks, sy dpt ase perubahan..mnum pg Alhamdulillah pergi class sampai ke petang pun masih g ase cam pagi energy tu..:-)..heeeheee..

The best I got it I can improve RESDUNG…BONUS sy dpt..berat badan turun 1kg in 1week!!!!!
Any question / interesedt just PM me https://www.facebook.com/nadia.nad.716 or emel nud_121@yahoo.com NOW!!!!  


TESTIMONI KAWAN SAYA SENDIRI..






Wassalam…Tq dear sudi singgah n luang masa jappppp je tuk bc entry y xseberapa ni..:-)




Monday, November 11, 2013

Simple Holiday Giveaway by SN




SIMPLE HOLIDAY GIVEAWAY BY SN
11 NOV - 6 DEC


 [  CLICK  BANNER TO JOIN  ]

_________________________________________________________________________________

SENARAI HADIAH 
SIMPLE HOLIDAY GIVEAWAY BY SN

     1.   Abaya Dubai material nida by Hasnur Haniim Collection's  x1
     2.   Dress Damia material chiffon ( full lining ) by Hasnur Haniim Collection's  x1
     3.   Sepasang Handsock by Hasnur Haniim Collection's  x1
     4.   Felt Craft by Jaja  x3
     5.   Tasbih Digital + Kompas by Tudung & Pakaian Muslimah ShuhadaHalim SemuaShop x5
     6.   Pensel box (lengkap alat tulis + pensel warna) by Tudung & Pakaian Muslimah 
           ShuhadaHalim SemuaShop  x1
     7.   Pasmina turki saiz besar by Tudung & Pakaian Muslimah ShuhadaHalim SemuaShop  x1
     8.   Tudung turki bidang 50 by Tudung & Pakaian Muslimah ShuhadaHalaim SemuaShop  x1
     9.   Tudung turki bidang 60 by Tudung & Pakaian Muslimah ShuhadaHalim SemuaShop  x1
   10.   Shawl by SoldOutScarves  x2
   11.   Lotion by Eymasu  x2
   12.   Layered Cardigan warna royal blue by NisAza Hijab  x1 *postage ditanggung pemenang*
   13.   Pashmina by Nur Illa  x3
   14.   2 Keychain by Saljiah Zafirah  x1
   15.   Button badge by Ain Rahman  x2
   16.   Cute notebook by Ain Rahman  x1
   17.   2 Unit Fridge Magnet by Nur Farahain  x2
   18.   Top Up RM 5 by Khalid Kyle  x2
   19.   Top Up RM 5 by Nor Nadia Syakila  x3
   20.   Top Up RM 5 by Siti Norhaziqah  x2
   21.   Top Up RM 5 by Nadia NK  x2


Saturday, November 9, 2013

MUHASABAH_ZIKIR



Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang..

Opssss..sebelum scroll bawahh >tuk baca entry ni< cuba kita dengar dulu video bawah ni sambil baca entry ni..>terpulang, sy just suggest..huhu<



QASIDAH ISTGHFAR


Bila dengar LAGU2 ALLAH..hati sangat tenang..TAPI laaaaaaaaaagi tenang bila kita sendiri kongsi masalah denganNYA..mengadu padaNYA..memohon/meminta padaNYA jalan penyelesaian yg terbaik..mohon DIA bg ketenangan pada kita..mohon DIA bagi hidayah dalam perjalanan hidup kita setiap detik..

Sentiasa baca surat cintaNYA (al-quran)..Muhasabah dengan melihat MMS dariNYA (alam ciptaannya)

Jangan kita sombong untuk bertegur..share..meminta..memohon..mengadu pada Yang Maha Esa..Maha Kuasa..Maha Pemurah..Maha Penyayang..Maha Agung..Yang Maha Hidup..saaaaaangat penting jangan kita sombong untuk panjat kesyukuran atas setiap apa y kita lalui sama ada kejayaan..kegagalan..kesusahan..kesenangan..semua itu datangnya dari ALLAH..dan Allah bagi semua itu bersebab..Syukur Alhamdulillah..

Bila hati rasa tidak tenang..cari di mana salah kita..Sujud padaNYA..mohon keampuanan padaNYA..Mohon petunjuk padaNYA..Menangislah dihadapanNYA bukan hanya menangis menyalahkan keadaan atas setiap yang berlaku..

Setiap masalah Allah dah tentukan jalan penyelesaian..hanya bergantung pada kita bagaimana untuk mencari jalan tersebut..

"hasbunallah wa ni'mal wakil"
Cukuplah Rabbmu menjadi pemberi petunjuk dan penolong (Al-Furqan:31)


>mood : MUHASABAH DIRI<

As a advise and reminde tuk diri sendiri..

Hidup kita dikelilingi dgn pelbagai perkara yg melalaikan kita pada Yang Maha Kuasa.

Wassalam..Tq..


TAKE YOUR ACTION!!!







Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang..Syukur sangat2 pada Ilahi sebab kurnia kan kita kekuatan untuk terus beribadat padaNYA..untuk terus jalankan tanggungjawab kita sebagai khalifah Allah..

Setiap orang MESTI de niat utk jd hamba yang SOLEH/SOLEHAH..sebab apa?? Sebab kita di bumi Allah hanya satu persinggahan sahaja..peluang ni hanya sekali seumur hidup kita. Tol x?? Tapi adakah perubahan tu akan terjadi hanya simpan niat without YOUR ACTION??? NO,right?!!!!!!!

“Bila berdiri sebelah org yg Berjaya, terasa rendah diri nye kita..kan? Ini perasaan yg normal lah kot..Pastu mesti akan de y cakap..”Alaaaa, dia xperlahh pandai sejak kecil lagi..bla..bla..bla..bla..”

Tapi pernah tak kita fikir, camne usahanya dia untuk sampai ke tahap tu..time dia kecil dulu2..usaha dia camne..ACTION yg dia ambil camne..PERUBAHAN..PENGORBANAN dia..pernah kita fikir?? Apa yg kita tahu fikir..”dia xperlah camtu laa..camnilaaa…Kita ni usaha2 xdapat gak..bla..bla..bla”

Cuba kita usaha sepertimana dia usaha…Allah tak pernah KEJAM dgn hamba2NYA tapi kita pilih jalan untuk KEJAM pada diri sendiri..USAHA kita hari ni lom tentu terbalas pd hari ESOK..lom tentu gak terbalas TAHUN DEPAN..semua tu dah tertulis..Allah dah tentukan setiap onak duri yg kita lalui dalam setiap detik perjalanan hidup kita..

TRUST yourself..WE CAN DO IT!!!!!! Not just dream but we MUST ACTION!!!..

ALLAH sentiasa ada dgn kita TAPI jgn sesekali kita ABAIKAN pada PENCIPTA kita..na’uzubillah..

PERUBAHAN yg SLOW lebih HEBAT drpd PERUBAHAN yg DRASTIK ttp berada pada TAHAP yg SAMA!!!! Kerana ALLAH




ALL DECISION IN YOUR HAND..to TAKE ACTION or NOT??? Not just 'DUNIA' ttp 'AKHIRAT' juga.. Kejarnya kita pada dunia hanya dunia semata2 ttp kejarnya kita pada akhirat in shaa ALLAH dunia akhirat manfaatnye..in shaa Allah..

Wassalam..thanks J ALLAH ALWAYS NO.1                                    

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ILMU MILIK ALLAH

Nabi Muhammad s.a.w pernah bersabda: "Siapa yang belajar ilmu agama yang seharusnya untuk mencapai keredhaan Allah s.w.t. tiba-tiba dipelajarinya hanya untuk mencapai tujuan dunia, maka dia tidak akan dapat bau syurga pada hari kiamat" (Riwayat Al-Nasai dari Abu Hurairah r.a.)

SAIDINA ALI BIN ABI TALIB

Ilmu itu lebih baik daripada harta. Ilmu menjaga engkau dan engkau menjaga harta. Ilmu itu penghukum (hakim) dan harta terhukum. Harta itu kurang apabila dibelanjakan tapi ilmu bertambah bila dibelanjakan.
 
Full design and Custom Blog Design by jiakreatifelt.com