Wednesday, December 25, 2013

UJIAN ALLAH ITU PASTI







Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang.. Alhamdulillah Allah masih lagi bagi kita peluang untuk mampu sujud padaNYA

Hmmmm..

Malam yang sangaaaaaat dingin..Hujan yang renyai2 ibarat memahami keadaan..Subhanallah ciptaan Allah yang sangat hebat..

Tak ade seorang pun manusia yang sempurna..malah takkan ada melainkan ALLAH S.W.T..
Setiap manusia takkan terlepas dari melakukan kesalahan sama ada kesalahan besar mahupun kecil.. Besarnye kesalahan kecilnye kesalahn kita di mata manusia adalah berbeza di mata Allah

Perbuatan kita may be menjadi satu kesalahan yang amat besar di mata orang lain tapi maybe menjadi something yang kita ase betul untuk sesuatu perkara..

Kata2 manusia tidak mampu untuk di halang..walaupun sepatah..Siapa diri kita untuk kita mengata “ya” , “tidak”, untuk mengungkapkan hanya kata2 “manis” sahaja pada kita???

Sakit hati camne sekali pun..pedih..terguris..hati kita..setiap perkataan yg di ungkapkan ttp perlu dengar dan terima. Sabar dan tabah adalah yg terbaik..Menangislah pada Allah, mengadulah pada Allah sujudlah padaNya berceritalah padaNYA kongsilah padaNYA..kerana Allah itu maha Mendengar..Mengetahui..Memahami…

Setiap ape yg kita buat, tindakan kita.. Kita tidak mampu utk buat org lain terima dan percaya wpun sedikit apatah lagi sepenuhnya kerana hanya Allah sahaja yang mempunyai sifat Mengetahui.. kerana mnusia tdk mmpu untuk mengetahui niat sesama manusia

Berjanjinya kita pada seseorg..kdg2 kita terpaksa dilanggar janji bukan krn untuk kepentingan diri sendiri tapi may be krn kepentingan org sekeliling…>maybe ade sesetengah sahabat mngatakn tdk masuk akal or xlogik istilah ‘terpaksa dilanggar’ ….tidak mengapa<

Ape yang berlaku tidak mungkin mampu untuk dikembalikan semula..Allah Maha Mengetahui apa yang terjadi..

Sangat2 sedih bila org mengungkapkan “awk akan rasa apa yg saya rasa. Maybe Allah akan bagi awk rasa dengan cara lain” ats kesilapan yg kita lakukan..ungkapan itu adalah satu doa apatah lagi bila nama Allah yang di sebutkan..

Hanya ungkapan ALLAH yg mampu di ucap..sujud taubat padaNYA yg mampu dilakukan agar Allah mengampunkan dosa2 kita. Wallahu’alam..> hanya satu ayat yang menyebbkn kita termenung panjang dan tidak lekang untuk memohon ampun <

Opppssss, terbebel panjang lak..sorry sahabat maybe agak bosan..hanya untuk kongsian

Wassalam…mohon maaf dan memaafkan atas setiap kesalahan yg kita lakukan sebelum kita bertemu ajal yg sementara..  


Monday, December 23, 2013

HANYA ALLAH YANG TAHU






Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang.. Alhamdulillah Allah bagi kita kesihatan yang baik w/pun cuaca tidak menetu dan Allah bagi kita kekuatan untuk teruskn rutin harian w/pun terpaksa redah hujan panas. Alhamdulillah…

Sebelum tu sahabat boleh play lagu kat bawah J(setiap kali laptop on, lagu ni y akan sy dengar dulu)..kalo sahabat xsuke just ignore..hehe






Apalagi ucapan yang mampu kita ungkapkan selain SUBHANALLAH..sungguh indah ciptaan Allah..menitiskan air mata melihat kebesaran Allah yang tidak ternilai indahnya. Petang yang sungguh indah. Yang ditemani sinaran mentari seakan-akan tersimpul malu untuk menjelma.. Masya Allah.. Angin yang sepoi-sepoi bahasa membuatkan hati kita sungguh tenang menyapa alam ciptaan Allah walau hakikatnya angin itu abstract..sesuatu yang kita tidak nampak apatah lagi pegang.

BEGITU JUGA DENGAN RUTIN HARIAN KITA..

Hari ini kita dah pun plan untuk hari esok..hari lusa kita dah pun plan siap2 pd hari esok.. Tapi pernah kah kita bersiap sedia dengan setiap apa yang bakal berlaku di luar plan kita? Diluar jangkaan kita? Apa yang kita persiapkan ialah based on plan kita, tol x?? hari ini adalah kenyataan tapi hari esk adalah ghaib.

Sentiasa bersiap sedia dengan segala kemungkinan adalah yang terbaik. Sama juga alam ciptaan Allah, kita mengharapkan hujan tetapi mentari yang menjelma.

Setiap apa yang berlaku dah pun di tetapkan Allah. Redha dan terima dgn ikhlas dpt memberi ketenangan dalam hati kita walau hakikatnya ia adalah sungguh berat untuk kita menghadapi dan menerimanya. Wallahu’alam..

Allah sentiasa bersama hambaNYA..berpegang teguh kita pada Allah, percaya kita pada Allah..in shaa Allah, Allah sentiasa memberi kekuatan untuk kita..


Wassalam…Syukran..meluangkan sedikit masa utk entry saya J


Saturday, December 7, 2013

LIFESTYLE#DIARY2


Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang.. Alhamdulillah Allah bagi kita kesihatan yang baik dan peluang untuk terus perbaiki jd yang terbaik..

Alhamdulillah, gembira sangat dapat tolong orang especially kawan2 sendiri kan..bukan kearah lebih teruk tapi yg lebih lebih lebih baik..in shaa Allah..just share n cakap2…just mesej2..Alhamdulillah kawan saya ni buat keputusan yang saaaaaaaaaaaaaaaangat betul..CONGRATE U ALLS, IZAT dan AMALINA!!!!!!!!!

Diorang tak buat ape2 yg teruk pun..just replace breakfast and dinner with 99 Calory jeeeeerrrr!!!…HOW????Ask me now!!! PM https://www.facebook.com/nadia.nad.716 or emel nud_121@yahoo.com or sms/call 0199657073 (NAD)...Diorg just tukar sarapan pagi dan makan malam dengan complete nutrition HERBALIFE!!!..

Alhamdulillah..dapat turunkan berat badan yg hampir berat ideal dan dpt improve kesihatan..
IZAT : Turun berat badan 5kg dalam masa sebulan dan improve energy!!!!






AMALINA : Turun berat badan 6kg dalam masa sebulan, improve asma dan energy!!!!






Any question / intereset just PM me or emel nud_121@yahoo.com NOW!!!!  

Wassalam…Tq dear sudi singgah n luang masa jappppp je tuk bc entry y xseberapa ni..:-)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ILMU MILIK ALLAH

Nabi Muhammad s.a.w pernah bersabda: "Siapa yang belajar ilmu agama yang seharusnya untuk mencapai keredhaan Allah s.w.t. tiba-tiba dipelajarinya hanya untuk mencapai tujuan dunia, maka dia tidak akan dapat bau syurga pada hari kiamat" (Riwayat Al-Nasai dari Abu Hurairah r.a.)

SAIDINA ALI BIN ABI TALIB

Ilmu itu lebih baik daripada harta. Ilmu menjaga engkau dan engkau menjaga harta. Ilmu itu penghukum (hakim) dan harta terhukum. Harta itu kurang apabila dibelanjakan tapi ilmu bertambah bila dibelanjakan.
 
Full design and Custom Blog Design by jiakreatifelt.com