Sunday, July 12, 2015

SAYA TAK KUAT




Ramadhan hampir meninggal kita...masyaAllah sgt pantas masa berlalu...smg sisa2 ramadhan kite terus perbaiki utk jd lebih baik..in shaa Allah

Hmm...setiap kali kita ada masalah..mesti kita resah kan?? Macam2 yg kita fikir..99% negative only1% positif..akan terfikir..kenapa kita??????? Maybe kita mampu tersenyum namun disebalik senyuman itu diri kita dan Allah shj yg Maha Mengetahui segalanya..

Tapi bila kita hadapi satu masalah yg besar, di mana kita sendiri buntu how to solve the problem..word yg kuar dari mulut kita maybe “SAYA DAH TAK KUAT”..dgn kata lain berputus asa...ketika itu kita hanya terfikir “AKU BERSERAH PADA ILAHI”..dah tak mampu..penat..

Namun kita tak sedar..disebalik yg kita lalui itu banyk mengajar kita erti kehidupan yg sebenar..yg kita sendiri akan bersyukur pd Allah dgn setiap kesusahan ujian dugaan yg pernah kita lalui sebelum ini..

Smg Allah sentiasa member kekuatan kpdnya dalam hadapi masalah tersebut..Allah sentiasa bersama AWAK..terus berusaha hingga ke garisan penamat..smg Allah tunjuk jalan yg terbaik dan member kebahagian d garisan penamat..in shaa ALLAH..be strong my lovely friend, NURUL...Allah always with us..sama2 kita doa yg terbaik..in shaa ALLAH...

Wassalam..

*WeekendYgMemenatkanNotInGoodMood*



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ILMU MILIK ALLAH

Nabi Muhammad s.a.w pernah bersabda: "Siapa yang belajar ilmu agama yang seharusnya untuk mencapai keredhaan Allah s.w.t. tiba-tiba dipelajarinya hanya untuk mencapai tujuan dunia, maka dia tidak akan dapat bau syurga pada hari kiamat" (Riwayat Al-Nasai dari Abu Hurairah r.a.)

SAIDINA ALI BIN ABI TALIB

Ilmu itu lebih baik daripada harta. Ilmu menjaga engkau dan engkau menjaga harta. Ilmu itu penghukum (hakim) dan harta terhukum. Harta itu kurang apabila dibelanjakan tapi ilmu bertambah bila dibelanjakan.
 
Full design and Custom Blog Design by jiakreatifelt.com