Tuesday, January 22, 2013

DEBARAN HATIKU




Dengan nama ALLAH yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang..semoga sahabat sihat2 hendaknya..in shaa ALLAH...

da lame asenye xupdate blog..>padahal xsmpai sebulan pommmm..hehee<....debaran hatiku???ape yg bermain in mind sahabat???kahwin??result exam??..maybe mcm2 g kan..heheh..lau nak tahu DEBARAN HATIKU sal apa..luang masa jap tuk baca until last word..




##############################################

dalam perjalanan pulang..>lam bus ni..heheee<..saya merenung dan merenung dan terusss merenunggggggg...renung apa??renuang dunia ALLAH..subhanallah..begitu cantik ciptaan ALLAH..cantikkkkkkkkkkk sangat..ALLAH itu Maha Hebat..DIA beri pinjam dunia ni tuk makhluknya tanpa berkira sikittttttt pom..tapi kita manusia nak bersyukurrrrrrr sikitttt pommm susah apatah lagi banyakkkkkk...ya ALLAH ampunkanlah kami ya ALLAH atas kelalaian kami sehinggah melupakan MU..

tetapi dalam merenung tetiba terfikir..sampai bila kita mampu...kita dapat..merenung ciptaanNYA..sampai esok..lusa..atau setahun???...adakah kita tahu sampai bila??...kita tidak akannnnn tahu sahabat..sbb apa??..sbb hanya ALLAH sahaja yang tahu apa yang akan berlaku pd esoknye..pada seminit kemudiannya...

tapi kita tidak pernah lupa plan tuk hari esok..ehhh..bukan plan tuk hari esok saja tapi tuk sejam kemudia..1/2 jam kemudia..TAPI pernah kita plan tuk alam yang lagi satu???...>maybe ada yang plan dalam kalanagan sahabat2 tp xsemua<...cam mana dengan alam yang lagi satu???

bila saya fikir semua ni...DEBARAN HATIKU makin terasa..makin kuat..getaran jantungku hanya ALLAH sahaja yang tahu..takutttttt...risau....xbersedia lagiiiiiiii..semua perasaan bercampur..air mata turut hadir sama dek kerana alam lagi satu yang kita tdk tahu cam mana suasana nye sbb setiap yang merasai alam itu pasti tidak akn kembali lagi ke DUNIA ALLAH...

"ya ALLAH Ampunilah kami..jauhi kami dr lalai..igtkanlah kami agar kami sentiasa ingat padaMU..bersyukur padaMU dan sempurna ibadat kami..ya ALLAH golongkan kami dalam sahabat2 yang soleh dan solehah agar kami sentiasa berusaha untuk terus mendekatiMU..amin.."

#########################################

sekian..stakat ni jer yang dapat sy coret..>yg xseberapa<..apa yg saya tulis hanya reminder tuk diri sendiri..if ada shabat2 yg xsuke/xstuju..boleh leave yr coment / send emel at my emel or leave msg at my fb..:-)..thankssss a lottttt sudi luang masa jappp..wassalam..

Wednesday, January 16, 2013

MY LOVELY

Dengan nama Allah Yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang...semoga sahabat2 saya sentiasa diredhai ALLAH..in shaa ALLAH..amin...korang ingat lagi tak myyyy lovelyyy roomate yang pernah saya cite kat entry lepasss???..>korang baca lah..heheee<..yang lom baca, lom terlambat "singgah sini jappp"..:)..
Ni 1st dinner kitorang and maybe last kotttt..:)..yerlah lagi 2 orang roommate saya da habis study..huhu..maybe susah da nak jumpe diorang lepas ni...lau tak sudi tengok2 gambar kat bawah ni skrollllll lajuuu2 sikitt..hehehee..


hehee..ni laaa my loveeely roommate....sweet kan diorang..


sama2 berjuang..:)..


hamisah...nadia...ani..kak aini


tadaaaa..:)..sedappp...jangan jealous ye..

Da2..ni je yang dapat saya share..minta izin dengan cik cah, kak aini and ani..letak picture korang..heeeeehee..>da gtau awal2 ri tu<..hikhik..semoga persahabatn kita kekal ke jannah..in shaa ALLAH..amin..smg sentiasa saling mengingati..:)..sayangg korang..thankssss a lottt..jadi roommate saya for this sem..roommate yang jayyid jiddan..;)..alhamdulillah..terima kasih ya ALLAH..

Ya ALLAH,
izinkan sahabatku menjadi sekuntum bunga...
Yang dihiasi dengan kelopak akhlaK mulia...
Harum wanginya dengan ilmu agama...
... Cantiknya kerana iman & Taqwa,
Namun Keindahan zahirnya disimpan rapi,
biAr menjadi rahsia yang kekaL abadi,
bukan perhatian mata ajnabi,
yang menjadi punca fitnah hati dari lelaki yang berJiwa sepi....
wajahnya bukan mengundang dosa...
timbulkan duri yang memagari dirinya
agar terpeliharA dari noda duniawi
yang menghilangkan haruman sejati...
Yang memudarkan kecantikan diri
untuk Engkau calonkan dirinya sebagai bidadari syurgaMu nanti...
Aamiin Ya Rabb...

"Ya ALLAH redhai lah persahabatn kami dunia akhirat..Engkau permudahkanlah perjalanan hidup kami..berikan kami kekuatan dan kesabaran dalam menghadapi segala ujian dan kemungkinan yang bakal kami tempuhi..dan Ya ALLAH berikanlah kami kejayaan dunia akhirat, jadikan lah kami anak yang solehah dan hambaMU yang bertaqwa.."

sekian, terima kasih sudi singgah..wassalam..

Giveaway NewYear 2013 JiwarOsak



Dengan nama Allah Yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang..semoga sahabat2 yg dikasihi ALLAH sentiasa sihat..in shaa ALLAH..:)..hmm..ni 1st time saya join giveway..thanks dyira ..

jom join giveway..:)..masih tak terlambat..hehee..syarat???korang boleh refer SINI ...

salah satu syaratnye..follow this sponsor jiwarosak  potia    khalid   twitter  nadia  mahadi   mGosip  cubaTeka miaLiana.com  mohamadNasir  syada  farahShahirah  trendy  makbed  lunaLee  rileksSantai  miaLiana  kopiPasta  mailey  maileyJayle  fatiah  anasHamzah  natasya  makcik  elih  diana  izat  syarafina  yanti  eqbal  misa nadea  ilhamNuri  belalangHijau  shida

sahabat bertuah di tagIeza   nana    niera


santai2 dengan GW..:)..sekian..terima kasih..wassalam..:)

Saturday, January 12, 2013

WOWW..INTERESTINGGG..

Dengan nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Maha Penyayang..semoga sahabat2 saya sihat hendakNYA..in shaa ALLAH..amin..:)..sahabat pernah dengar autupilot????jom tgk apa yg menarik..JOM2:)
PIC > boleh refer kat SIDEBAR<

Bosan dengan blog yang kurang berkesan dalam menjana income?

Ketahui bagaimana membina blog yang mampu bergerak secara Autopilot, mesra Google dan Profitable didalam blueprint lengkap SMART AutoBlogger..

http://www.smartautoblogger.com/hop.php?ref=nadiaya

- Bagaimana mencari HOT niches dan domain yang mampu menjana LONG TERM PROFITS !

- Panduan lengkap langkah demi langkah bagaimana melakukan Research, Create, Build, dan menjana PROFITS dengan pantas !

- Strategi membina blog yang bergerak secara Autopilot dan bukannya Autoblog

- Plan tindakan SEO paling lengkap dan terperinci khas untuk blogging 2013

- Teknik bagaimana untuk Google mengindex dan rank blog anda dengan pantas hanya dalam masa kurang 5 minit !

- Teknik mengaplikasikan media sosial untuk mendapatkan EXTRA Trafik !

- Banyak lagi...

Yang paling penting, bagaimana membina blog autopilot yang VALUE ADDED !

Blog yang membuatkan setiap pelawat ingin klik, beli, kembali, klik lagi, beli lagi dan memberitahu rakan-rakan yang akan melakukan perkara yang sama in cycle !

Klik link dibawah untuk maklumat lanjut:

http://www.smartautoblogger.com/hop.php?ref=nadiaya

P.S.... Anda bakal pelajari strategi paling lengkap membina blog autopilot yang VALUE ADDED & PROFITABLE !


Thursday, January 10, 2013

Segmen : Terjah Tahun Baru AisyahHumaira'



Penat study..curi masa jap bersegmen dengan niera..sahabat2 yang berminat nak join gak boleh click link kat bawah tu...if sahabat2 yang xpernah lagi bersegmen boleh je try..syarat???..xsusah pom..korang boleh refer blog niera..JOM CLIK..JOM TERJAH.. 

http://www.aisyahhumaira.com/2012/12/segmen-terjah-tahun-baru-aisyahhumaira.html





sekian..terima kasih pada yang sudi singgah..wassalam..:)





Wednesday, January 9, 2013

BEST STORY


Dengan nama Allah Yang Maha Pengasih, Maha Penyayang..Semoga sahabat2 sihat walafiat..:)..entry kali ni saya nak share satu kisah...huhu..korang baca lah kisah ni..apa??best x??..no komen..korang baca dulu then komen..the best story..

###########################################

Ada seorang bapa datang ke kedai, melihat-lihat seperti pelanggan lain. Aku menerjahnya, "Pakcik, laptop..." - dia tersenyum dan masih melihat-lihat laptop yang ada di kedai. Aku menyambung lagi, "Nak beli untuk anak ke?", "Ya, nak beli untuk anak - dia nak sambung belajar - laptop yang mana yang ok?". Aku mempromosi barang seperti biasa - aku biasanya mengsyorkan yang paling murah. "Kalau nak yang bagus mahal pakcik - tapi kalau setakat nak buat belajar yang nie lah, Samsung - seribu seratus lebih je...". Dalam aku bercakap dengan dia, dia banyak diam dan seperti berfikir. Sedikit lama dia terdiam, dia membuka mulut "Nanti saya datang balik ya, duit tak berapa nak ada lagi ni..." - pergi dengan suatu perasaan yang lain.

Aku dengan rutinku berkerja setiap hujung minggu sahaja, kebetulan - aku duduk di kaunter menunggu pelanggan - dia datang semula ke kedai, tapi dengan anaknya - perempuan. "Yang mana ya yang haritu, ada lagi tak?", "Yang nie Samsung haritu, tapi yang nie stok baru - harga sama je", aku menyambut soalan nya. Dia bertanya kepada anaknya, "Yang nie ok ke dik?" - "Ermmm, ok ke nie murah je - karang rosak karang susah..." jawabnya dengan muka yang kurang puas hati - anaknya seperti menginginkan yang lain yang lebih mahal. "Yang acer nie x boleh ke ayah?", ayahnya terdiam seketika dan menyambut dengan negosiasi, "Yang acer nie berapa boleh murah lagi?" - "Yang tu tak dapat dah pakcik,... Dah harga kos dah tu..." aku dengan rasa geram namun masih dalam nada yang baik menyambung lagi, "Dik, nak laptop untuk belajar kan... Rasanya kalau untuk belajar - yang nie lebih dari cukup - rosak tak payah pikir sangat - warenti setahun.". Aku mengeluarkan kata-kata tersebut atas dasar aku seperti mengerti kerut wajah bapanya.

"Oklah, yang ini." jawab anaknya. Sedang aku menulis resit dan membungkus laptop dari meja 'display' - aku terpandang bapanya yang mengira duit untuk membayar - aku nampak dompetnya kosong - habis semua duit digunakan untuk membayar laptop. Dia menyerahkan duit kepadaku dan aku mengiranya semula - dia melihat tanganku yang mengira. Habis aku mengira - wang aku masukkan dalam cash drawer, "Cukup duit tadi dik?" - "Cukup, Terima Kasih ya...". Dia dan anaknya meninggalkan kedai. Aku hanya menahan airmata mengira duit yang diberikan - RM1, RM5, RM10 dan hanya sekeping RM50. Aku membayangkan dari mana si ayah mencari duit untuk membeli sebuah laptop untuk anaknya - penuh harapan.

Aku geram kepada anaknya - seperti dia tidak tahu ayahnya bagaimana - hanya tahu minta. Aku tahu ayahnya tiada duit, dia dah sebut awal-awal pada aku, aku nampak airmukanya, aku perhati sekeping-sekepi ng duit yang diserahkan. Aku tahu dia tiada duit pulang ke rumah dan perlu 'mengais' untuk hari esoknya.

Ya Allah, ampunilah segala dosaku, dan (dosa) kedua ibubapaku, dan rahmatilah keduanya sepertimana mereka mendidikku pada waktu kecil. Amin...

##################################################


Camne???apa komen sahabt2 saya..:)..ok,setakat ni dulu entry kali ni..terima kasih sudi singgah..jap2..saya ade bagi link nasyid..lau sahabat2 ase nak dengar boleh CLICK ;-) link kat bawah..lau xnak pom xper..heheee..terima kasih lagi skali..wassalam..




Saturday, January 5, 2013

RENUNGAN

Assalamua’laikum sahabat saya..yang sentiasa dikasihi ALLAh..in shaa ALLAH


Suasana malam yang begitu indah..subhanallah..Langit yang begitu cantik berhiaskan bintang dan bulan..angin yang dingin2 manja..Subhanallah…Allah Maha Bijaksana menciptakan alam untuk makhluknya..Maha Pemurah memberi pinjam dunia kepada kita tuk terus merantau mencari BEKALAN untuk perjalanan yang begituuuuu panjanggggg..


Tetiba termenung pada gambar yang tergantung di dinding..hmm…semua kawan2 yang ade lam gambar tu, senyummmmmm semuanya..happy je bila renung kembali pada masa tu tapi sayangnya masa tu tak kan mungkin kembali lagiiiiiii..dan tak mungkinnnnnnnnn…

Tetiba terdetik kat hati ni…sampai bila bibir itu akannnnn senyum..sampai bila mata bercahaya kegembiraan..sampai bila kita dapat jumpa saudara kita…adakah sampai esok sahaja???..adakah sebulan lagi???adakah setahun lagi??adakah berpuluh tahun lagi?? Atauuuuu adakah adakah saat ini SAHAJA??..ya ALLAh, bila fikir semua ni betapa tak bersedianya lagi untuk bertemu dengan alam yang kekal..Betapa banyakknye dosaaaa..betapa sikitnye BEKALAN nak bawa..ya ALLAH..

Tapi bersedia atau tidak masa itu akan kembali juga..tak akan cepattttttttt walau senafas dan tak akan lambat walau sesaat…..sama sekali tak akannnnn………..SAMA2 KITA MUHASABAH

Saya suka dengar nasyid kat bawah ni..kalau sahabat2 teringin dengar boleh je clik LINK..:)..if xnak pom xper..heheeee  http://youtu.be/R4x3yL9ZyAc

Ok lah..setakat ni je entry kali ni..moga bermanfaat…entry ni hanya lah tuk member kesedaran pada diri sendiri..agar tidak leka dengan begituuuuuuuuuuu jauhh dengan duniawi..kalau sahabat tak suka, boleh tegur..tinggalkan komen..hehee…J…di alu2kan…terima kasih..wassalam

Wednesday, January 2, 2013

NOSTALGIA

Assalamu'alaikum..sahabat saya..semoga Allah berkati..in shaa ALLAH..:)..1st time saya update 2 entry the same day...

sambil study dengar nasyid..dan terclick link "NOSTALGIA-shoutul amal"..da lama da cari lagu ni akhirnye jumpe gak..heheee..terima kasih ya ALLAH..lagu ni kenangan time sekolah menengah dulu kat SEK.MEN. TEKNIK PENG.CHEPA, KB Kelantan..kat sekolah saya dulu ade satu kumpulan nasyid..if xsilap saya diorang pernah bawa lagu ni...n vokalis seingat saya syafiq...(kene confirm kan..lupa da...da lama..heheeeee)....saya suka..jom dengar sama2..:)...bila dengar lagu ni mengingatkan kembali time sekolah2 dulu..kawan2...cikgu2..heheee..best sangat time tu..rinduuuuuuuuuuuu sangattttt diorangggggggg and time sekolah duluuuu...kak ilah, kak sarah..hidayah, kak han, sikin, tihah, hajar, wani, fain, khalida, wa, ....>sorry mention nama korang tanpa izin dan sorry gak if saya tak termention nama sahabat2 saya yang lain<

Semoga persahabatan kita kekal ke syurga in shaa ALLAH....dan maaf salah dan silap saya sepanjang perkenalan..sayang korang kerana ALLAH..:)..semoga kita sama2 berjaya dunia dan akhirat..

"Ya ALLAH Engkau berkatilah persahabatan kami, permudahkan segala urusan sahabat2ku walau di mana sahaja mereka berada, berilah mereka kekuatan dalam hadapi segala ujianMU ya ALLAh.. semoga mereka berjaya dunia akhirat dan menjadi anak yang soleh,solehah dan hambaMU yang bertaqwa..amin.."





Wassalam..:)...tima kasih..

UJIAN DARI-MU

Assalamu'alaikum..semoga sahabat2 sihat dan baik2..in shaa ALLAH..ni entry ke-2 saya tuk this year..2013..

##########################################

Sekiranya ini adalah ujian dari MU atas apa yang berlaku dalam hidup ku sebelum ni..Aku terima dengan REDHA..Aku lalui dengan penuh KETABAHAN..Aku hadapi dengan penuh KESABARAN..

ya Allah sesungguhnya Engkau Maha Mengetahui apa yang terbaik untukku..Maka Engkau bimbinglah aku pada jalan yang benar..

Ya Allah sekiranya ini balasan yang Engkau berikan padaku..akan ku jadikan pengajaran untuk hari2 mendatang..

ya Allah sekiranya ini adalah pengajaran yang Engkau ingin tunjukkan padaku..Terimalah taubat penyesalan ku atas kesalahan yang aku lakukan sama ada secara sedar atau x..sama ada aku tahu atau tidak..

Ya Allah sesungguhnya Engkau Maha Pencipta sekalian Alam..Ampunilah aku..bersihkan lah hatiku dari segala dosa2 kejahatan..tetapkanlah imanku..istiqamahlah diriku dalam melakukan kebaikan..dan terussssssssssssss melakukan kebaikan..berilah aku peluang untuk aku terussssssssss mencari cintaMU..

Ya Allah, jauhi lah hatiku dari dosa2 zina hati..jauhi lah diri ku dari terjerumus dengan dosa2..

Ya Allah, Engkau Maha Mendengar..Aminnnnn3..

                                   ##########################################

Dunia ni hanya tempat persinggahan bagi setiap manusia..hidup mati semua di tangan TUHAN..xder sorang pom yang mengetahui bila kita di panggil untuk ke alam kekal abadi..apa yang mampu kita lakukan adalah sentiasa persiapkan diri..dan terussssssss persiapkan diri..Bertaubatlah selagi ALLAH bagi kita peluang..Allah itu Maha Pemurah..

Sebelum tu..saya ade share about solat sunat taubat..sahabat2 boleh refer link ni..http://ohislam.com/cara-menyempurnakan-solat-sunat-taubat/ @ http://www.hafizfirdaus.com/ebook/Solat%20sunat/13.htm

Wassalam..salah dan silap mohon bg nasihat dan teguran..:)..terima kasih..:)..

Tuesday, January 1, 2013

Segmen up follower dengan sepantas kilat II


Assalamu'alaikum...smg tahun ini lebih baik dr tahun2 sebelum ni..in shaa ALLAH sama2 kita perbaiki..hmm..ni 1st entry saya n 1st segmen bagi tahun 2013

Saya da join..if sahabat berminat boleh click link ni http://blurrr4evablurr.blogspot.com/2012/12/segmen-up-follower-dengan-sepantas.html......syarat..????syaratnye xsusah boleh refer kat link yg saya bagi..:)..selamat bersegmen..
' BELOM COBA, BELOM TAW !                     ......wassalam..:)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ILMU MILIK ALLAH

Nabi Muhammad s.a.w pernah bersabda: "Siapa yang belajar ilmu agama yang seharusnya untuk mencapai keredhaan Allah s.w.t. tiba-tiba dipelajarinya hanya untuk mencapai tujuan dunia, maka dia tidak akan dapat bau syurga pada hari kiamat" (Riwayat Al-Nasai dari Abu Hurairah r.a.)

SAIDINA ALI BIN ABI TALIB

Ilmu itu lebih baik daripada harta. Ilmu menjaga engkau dan engkau menjaga harta. Ilmu itu penghukum (hakim) dan harta terhukum. Harta itu kurang apabila dibelanjakan tapi ilmu bertambah bila dibelanjakan.
 
Full design and Custom Blog Design by jiakreatifelt.com