Wednesday, January 16, 2013

MY LOVELY

Dengan nama Allah Yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang...semoga sahabat2 saya sentiasa diredhai ALLAH..in shaa ALLAH..amin...korang ingat lagi tak myyyy lovelyyy roomate yang pernah saya cite kat entry lepasss???..>korang baca lah..heheee<..yang lom baca, lom terlambat "singgah sini jappp"..:)..
Ni 1st dinner kitorang and maybe last kotttt..:)..yerlah lagi 2 orang roommate saya da habis study..huhu..maybe susah da nak jumpe diorang lepas ni...lau tak sudi tengok2 gambar kat bawah ni skrollllll lajuuu2 sikitt..hehehee..


hehee..ni laaa my loveeely roommate....sweet kan diorang..


sama2 berjuang..:)..


hamisah...nadia...ani..kak aini


tadaaaa..:)..sedappp...jangan jealous ye..

Da2..ni je yang dapat saya share..minta izin dengan cik cah, kak aini and ani..letak picture korang..heeeeehee..>da gtau awal2 ri tu<..hikhik..semoga persahabatn kita kekal ke jannah..in shaa ALLAH..amin..smg sentiasa saling mengingati..:)..sayangg korang..thankssss a lottt..jadi roommate saya for this sem..roommate yang jayyid jiddan..;)..alhamdulillah..terima kasih ya ALLAH..

Ya ALLAH,
izinkan sahabatku menjadi sekuntum bunga...
Yang dihiasi dengan kelopak akhlaK mulia...
Harum wanginya dengan ilmu agama...
... Cantiknya kerana iman & Taqwa,
Namun Keindahan zahirnya disimpan rapi,
biAr menjadi rahsia yang kekaL abadi,
bukan perhatian mata ajnabi,
yang menjadi punca fitnah hati dari lelaki yang berJiwa sepi....
wajahnya bukan mengundang dosa...
timbulkan duri yang memagari dirinya
agar terpeliharA dari noda duniawi
yang menghilangkan haruman sejati...
Yang memudarkan kecantikan diri
untuk Engkau calonkan dirinya sebagai bidadari syurgaMu nanti...
Aamiin Ya Rabb...

"Ya ALLAH redhai lah persahabatn kami dunia akhirat..Engkau permudahkanlah perjalanan hidup kami..berikan kami kekuatan dan kesabaran dalam menghadapi segala ujian dan kemungkinan yang bakal kami tempuhi..dan Ya ALLAH berikanlah kami kejayaan dunia akhirat, jadikan lah kami anak yang solehah dan hambaMU yang bertaqwa.."

sekian, terima kasih sudi singgah..wassalam..

6 comments:

Harith Iskandar said...

yg name k aini tu mcm kenal tp pelanduk 2 serupa kot :)

nur naa'irah said...

salam..owhh..ye ke..:)..maybe..

RuMaH TuA said...

Assalamualaikum...

Sahabat terbaik apabila dirinya dapat memberi manfaat kepada sahabatnya yang lain.

Kerana Allah.

Moga Allah kasih dirimu.
(^__^)y

AFNI said...

ala tomey2 smua gegirl kat situ.. sedap mkn tu. nk cikit

IMANIS AINI said...

thanks nadia :) syg semua lillahi taala :) super like.. keke

nur naa'irah said...

rumah tua : tol tu..:)..amin..
afni : a'ahh..not bad makanan kat situ..:)
k.aini : syg k.aini juga..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ILMU MILIK ALLAH

Nabi Muhammad s.a.w pernah bersabda: "Siapa yang belajar ilmu agama yang seharusnya untuk mencapai keredhaan Allah s.w.t. tiba-tiba dipelajarinya hanya untuk mencapai tujuan dunia, maka dia tidak akan dapat bau syurga pada hari kiamat" (Riwayat Al-Nasai dari Abu Hurairah r.a.)

SAIDINA ALI BIN ABI TALIB

Ilmu itu lebih baik daripada harta. Ilmu menjaga engkau dan engkau menjaga harta. Ilmu itu penghukum (hakim) dan harta terhukum. Harta itu kurang apabila dibelanjakan tapi ilmu bertambah bila dibelanjakan.
 
Full design and Custom Blog Design by jiakreatifelt.com