Tuesday, May 26, 2015

MISS U A LOT..





Alhamdulillah boleh daaaaa update setelah sekian lama...rindu sgt nk menulis...... Allah masih lagi bagi kekuatan dan jalan penyelesaian utk terus mengetuk blog ni...uihhhhhh..dah berkarat bebenor dah...nak kene asah balik...

Pejam celik pejam celik dah pun pertengahan tahun 2015..Masa bergerak terlalu pantas sehingga tak sempat nak hitung balik apa yang dah aku buat ye tahun 2014 tu..hmmmmmm?????  lebih kurang camtu lahhh..hihihi..

Terlalu banyak perkara yg berlaku sepanjang tahun 2015 apatah lagi 2014..tak terhitung...Bila ada masalah ke ape ke suke sangat cari blog ni walaupun penulisan entah ape2...huhu..bila menulis rasa lagi best dari bercerita >akulah sebab bab2 nak ngadu kat org ni cam budak yg xreti cakap g..camtulahh..<

Macam2 jadi dengan dunia skrg..Tak henti2 dengan macam2 ujian yg Allah bagi yg mana kite pembaca trasa makin takut dengan apa yg jadi...Dunia akhir zaman yg slalu org cakap...tapi manusia semakin leka dgn macam2 hiburan duniawi..makin byk dugaan Allah bg trsa makin jauh dgn Allah..Smg Allah sentiasa lindungi kita dr lagha dunia..

Hmm..xtau dah nk merepek apa d sbbkn terlalu lama xmnyembang dgn blog ni..dah xreti nak menyembang...nanti2 laa...i’ll update soon ok!!!

Blog ni i buat tuk diri sendiri..tuk remind myself..utk luah sgl apa yg i ase nk menyembang dgn blog sendiri...hihi..so, kalo ade salah silap..sorry ye kawan2...nak tegur ke apa lagi i suka..silakan,just leave your comment..boleh sama2 kite remind diri sndiri lbh2 lg i yg slalu lagha dengan hiburan dunia.. 

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ILMU MILIK ALLAH

Nabi Muhammad s.a.w pernah bersabda: "Siapa yang belajar ilmu agama yang seharusnya untuk mencapai keredhaan Allah s.w.t. tiba-tiba dipelajarinya hanya untuk mencapai tujuan dunia, maka dia tidak akan dapat bau syurga pada hari kiamat" (Riwayat Al-Nasai dari Abu Hurairah r.a.)

SAIDINA ALI BIN ABI TALIB

Ilmu itu lebih baik daripada harta. Ilmu menjaga engkau dan engkau menjaga harta. Ilmu itu penghukum (hakim) dan harta terhukum. Harta itu kurang apabila dibelanjakan tapi ilmu bertambah bila dibelanjakan.
 
Full design and Custom Blog Design by jiakreatifelt.com