Wednesday, April 17, 2013

JELAJAH DIDIK


Dengan Nama Allah Yang Maha Penyasih lagi Maha Penyayang..sama2 kita bersyukur pada ALLAH krn masih lagi bg kita peluang untuk terus mencari bekalan akhirat kelak..in shaa ALLAH..

Alhamdulillah sempat juga saya share this experience dgn korang semua..pagi yang cukup indah...matahari yang tersimpul malu untuk menyinari bumi...:-)....angin sepoi2 bahasa..subhanallah..Allah Maha Pencipta alam semesta..

Ni program JELAJAH DIDIK 1 Malaysia Orang Asli..da lama da sy tnggu2 tuk sertai progtam macam ni..best tau dapat involve program kebajikan..best sgt2..:-)..if berpeluang korang join je ape2 program kebajikan..





                                               Ni jer pic yang tak seberapa dpt saya share..

Ni time LDK..

Sukan..sabtu petang


Ni time otw p perkampungan diorang...30 min lebih jalan kaki..berbukit2..


Otw perkampungan diorang..terpaksa redah kelapa sawit..


Student and ktorang

Keje grouping..

Kitorang pun xfaham sangat ape yang diorang cakap..heheeee

Bukit kat belakang lah kitorang masuk..tu perkampungan diorang..


Sempat saya belajar bahasa diorang..hehehe..

selamat pagi = selamat yehyah
selamat tengah hari = selamat peis
selamat malam = selamat aye
tak = agok
benci = ejek

If ade yang lebih tahu..lebih fasih..if tersalah ejaan..sorry ye..




Apepun thanks  a lot puan pengetua kolej enggerik,uitm shah alam..coz bagi kitorang peluang untuk merasai semua ni..bukan senang tau nak dpt pengalaman camgini..best walaupun ramai yang merungut tak de line phone..hikhikhik..btw, thanks u alls..;-)...semoga program camgini dpt diteruskan g..in shaa ALLAH..

Sekian..thanks a lot pada yg sudi singgah + baca entry yang tak seberapa ni..wassalam..:-)..






2 comments:

D'ya D'ana said...

wah,, best nye :) bgus la untuk budak2 tuh,nmpak brsemangat je :) good job akk :)

nur naa'irah said...

D'ya : a'ahh..diorg tol2 semangat bile tgk ktorg dtg..:-)..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ILMU MILIK ALLAH

Nabi Muhammad s.a.w pernah bersabda: "Siapa yang belajar ilmu agama yang seharusnya untuk mencapai keredhaan Allah s.w.t. tiba-tiba dipelajarinya hanya untuk mencapai tujuan dunia, maka dia tidak akan dapat bau syurga pada hari kiamat" (Riwayat Al-Nasai dari Abu Hurairah r.a.)

SAIDINA ALI BIN ABI TALIB

Ilmu itu lebih baik daripada harta. Ilmu menjaga engkau dan engkau menjaga harta. Ilmu itu penghukum (hakim) dan harta terhukum. Harta itu kurang apabila dibelanjakan tapi ilmu bertambah bila dibelanjakan.
 
Full design and Custom Blog Design by jiakreatifelt.com