Friday, June 7, 2013

BERILAH AKU KEKUATAN








Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang..Alhamdulillah,. Semoga kita sentiasa dikurniakan kesihatan yang sihat selalu.. In shaa ALLAH..Amin.. Cuaca petang sama dgn mood sy..

###########################################

Kalau masa boleh diundur aku akn perbaiki kesalahan diri sendiri tak nak pilih jalan seperti sekarang. Aku bukan nak salahkan takdir dgn apa yg terjd, apatah lagi nak salahkan ALLAH…tapi semua ni sbb aku lalai dalam membuat suatu pilihan. Suatu keputusan. So aku terpaksa hadapi dgn penuh tabah, sabar, kuat, yg paling penting ikhlas + redha.

Manusia pelbagai ragam..ada yang lemah lembut, ada yang keras hati, ada yang pentingkan diri sendiri fikir hati sendiri je, macam2 lah..

Ye, aku tahu mesti ada yang fikir aku nk salahkan org lain drpd mencari salah diri sendiri. ATTENTION!!! aku bukan bermaksud nak salah sesiapa, nak menunding jari pada orang lain..aku tahu aku banyak salah..Tak terhitung salahnya..terima kasih sgt2 pada yg sudi igtkan aku…so aku minta maaf sekiranya ada something yang aku buat menyebabkan sesiapa terasa or ape2 je.. Aku pun manusia biasa juga. Hamba Allah yang hina..Hamba Allah yang lemah..

Tolong tegur aku dgn cara yang elok..Kalau dah xsanggup nak tegur face by face..emel pun tak apa..nk PM pun tak kisah..aku lagi suka kalau ada orang yang tegur aku..Sebab kdg2 aku buat salah, aku sendiri tak perasan. Aku cuba utk jd yg terbaik tapi i need time..Nak berubah bukan macam tukar baju.. Nk berubah ni mcm2 dugaan..melalui ujian yg besar..sesiapa yg pernah merasai penghijrahan maka fahamlah apa yg aku maksudkan “melalui ujian besar”.

Lagikan Nabi maafkan umatnya apatah lagi kita..Tapi yg xnak maaf aku, tu depend pada individulah..Apa yang aku nk ckpkan, aku maaf kan semua salah if sesiapa pernah buat aku sakit ati or apa2..Aku tak nak seseorg tu terasa susah hati sbb aku xmaafkan, aku masih berdendam ke apa ke..Aku tak nak buat org macam tu sbb aku xnk org buat perkara yg sama pd aku..

Aku tak suka marah, bila tol2 marah aku yg sush hati..ni da memang perangai aku sejak dulu lg..Aku juga tak suka terasa, bila tol2 terasa aku jd serik..Tapi sekarang aku………………………………………….entahlahhh..Hanya SABAR je yang menemani aku…yg buat aku kuat..selain ALLAH..smg ALLAH tabahkan pintu hati aku dalam hadapi pelbagai ragam manusia.. Ya Allah jauhilah aku dr melakukan perkara2 yg menyakiti hati org lain..Ampunilah aku sekiranya aku ada menyakiti hati hamba2MU..>mood sedih<

Aku perlukan masa utk diri sendiri..jgn sbb perangai kita org lain buat andaian tersendiri..
Aku minta maaf sgt2 kalau aku ada buat sesiapa terasa..maybe aku hanya berniat nk bergurau tapi aku maybe bergurau pada masa yg salah..so sorry..


              #######################################






Ni jer yg dpt sy share ptg ni..luahan hati seorang sahabat…Sama2 renungkan..

Kalau saya tersalah tulis, maaf ye sahabat..moga tercapai maksudnya..>saya hanya menulis<

Sekian, wassalam..Thanks yg sudi baca + komen..

10 comments:

mentari alam lembayung alam said...

dear..sabar ye..
senyum cikit..hah kan comei 2..

setiap kejadian ada hikmah mula2 memang pedih tapi lama2 jadi manis..
rambut sama hitam.. tu pun kalau dia x dye rambut kaler lain la..
tapi hati n apa y difikirkan tak sama dengan apa yang kita fikir..

sabar ye..jadikan motivasi diri.. ;)

nur naa'irah said...

mentari : thanks..

RuMaH TuA said...

Assalamualaikum.

Meniti perubahan menjadi mudah saat kita telah menerima perubahan.

Kita nak mengubah orang lain memang tidak mudah,
tetapi yang mudahnya,
kita boleh ubah diri & hati kita untuk berubah menerima orang lain itu.

Sama berdoa.

Moga Allah kasih.

Mieza Jhaa K said...

Susah hati sbb org xmaafkan..yg tu paling sakit dirasai..

nur naa'irah said...

rumah tua : in shaa Allah..
mieza : btul sgt..

Addin said...

insha Allahbesar ganjaran untuk orang yang bersabar tu, ameen :) kuat kan hati ye.

btw, cantik sangat blog ni! comel ! :D done follow sini >

S.K.A said...

byakkan bersbar k..besar phalanya disisi Allah..ape yg terjadi pasti ada hkmah..stiap mnusia ni mmg xbleh lri dr bt slap, antara sdar @ x je..

nur naa'irah said...

addin n S.K.A : thanks ..

redpepper said...

pernah rasa benda nihh -,-'

once upon a time.~ -_-'

redpepper said...

tapi, ade jgak species hebat bagi ayat putar belit skit dah dianggap teguran..dah terbiasa menegur, di acah sikit dah gelabah susu. what a life. -_-'

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ILMU MILIK ALLAH

Nabi Muhammad s.a.w pernah bersabda: "Siapa yang belajar ilmu agama yang seharusnya untuk mencapai keredhaan Allah s.w.t. tiba-tiba dipelajarinya hanya untuk mencapai tujuan dunia, maka dia tidak akan dapat bau syurga pada hari kiamat" (Riwayat Al-Nasai dari Abu Hurairah r.a.)

SAIDINA ALI BIN ABI TALIB

Ilmu itu lebih baik daripada harta. Ilmu menjaga engkau dan engkau menjaga harta. Ilmu itu penghukum (hakim) dan harta terhukum. Harta itu kurang apabila dibelanjakan tapi ilmu bertambah bila dibelanjakan.
 
Full design and Custom Blog Design by jiakreatifelt.com